Hoe je een ergonomische werkplek kunt creëren zonder grote investeringen

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

Velen denken dat een ergonomische werkplek niet voor hen is weggelegd omdat hier hoge kosten bij komen kijken, zoals dure meubels en duur apparatuur. Hier is echter niets van waar.  Ook met een paar eenvoudige aanpassingen kun jij je werkplek ergonomisch maken zonder de bank te breken. In dit artikel delen we een aantal tips om jouw werkplek ergonomisch te maken en om gezondheidsproblemen te voorkomen en de productiviteit te verhogen.

De hoogte en afstand van je beeldscherm

Een van de goedkoopste aanpassingen die jij kan doen aan je werkplek is je monitor op de juiste hoogte plaatsen en op de juiste afstand. Het scherm moet op ooghoogte staan, zodat je nek en hoofd in een neutrale positie kunnen blijven als jij aan het werk bent. Als je geen verstelbare standaard hebt, dan kun je gebruikmaken van boeken, planken of kleine dozen om jouw monitor op de juiste hoogte te plaatsen. Heb je budget over? Dan kun je ook een monitorarm aanschaffen bij ergowerken.

Ergonomisch toetsenbord en muis

Een andere voordelige aanpassing wat jij kunt doen om je werkplek te verbeteren is door een ergonomisch toetsenbord en muis aan te schaffen. Je polsen kun je enorm verlichten met het juiste toetsenbord of een van de vele ergonomische muizen. Met een wat kleiner budget kun je ook eerst kijken naar een zachte ondergrond voor je polsen. Op deze manier kun je de druk en spanning verlichten en voorkom je fysieke klachten.

Goede verlichting voorkomt vermoeidheid

Ook je ogen zijn belangrijk bij een ergonomische werkplek. Met de juiste verlichting verminder je oogbelasting en voorkom je vermoeidheid. Maak gebruik van natuurlijk licht om zo optimaal te profiteren van daglicht. Als dit niet mogelijk is, dan kun je gebruikmaken van kunstlicht dat je werkomgeving voldoende verlicht. 

De juiste zithouding

Als je een wat groter budget hebt dan is het verstandig om te kijken naar een goede bureaustoel die comfortabel genoeg voor jou is en voldoende steun biedt aan je lichaam. Daarnaast moet de zithoogte van de bureaustoel dusdanig in te stellen zijn dat jouw knieën een hoek van 90 graden kunnen maken. 

Een bureau op de juiste hoogte

Een van de kostbaarste investeringen die je kunt maken aan je werkplek is je bureau. Deze zijn verkrijgbaar voor elk budget, van dure zit-sta-bureaus tot aan een simpel bureaublad en poten. Het belangrijkste is dat je bureau zich op de juiste hoogte bevindt. Net als je knieën moeten je armen een hoek van 90 graden maken als ze rusten op het bureau. 

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Praktijkvandenbenthaasdijk
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare